Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Какво не знаем за английския език?

Курсове с ваучер по английски език по програма Аз Мога Повече

Интересни факти за английския език

Едва ли има такъв, който би дръзнал да постави под съмнение факта, че английският език е сред най-разпространените в света. На която точка на земята да се озовеш, ще чуеш поне един aнглоговорящ, ще видиш поне една табелка, надпис или реклама на английски или ще чуеш песен, изпълнявана на английски. Така е, незнайно как, от къде и защо, английският се наложи като най-използван език и като международен и броят на говорящите и разбиращите го, се увеличава с всеки един изминал ден. За момента статистиката сочи, че над 700 млн. души говорят на английски. Доста внушително число, не можем да отречем.

Точно, защото е много използваем и разпространен, решихме да посветим малко време на езика на Шекспир и да ви разкрием някои не много известни факти, свързани с английския език. Нека започнем с това, че средностатистически, когато човек говори на английски използва около 1 000 – 1 200 думи на ден. Това означава, че, ако сте преминали първо ниво на езика, то спокойно ще можете да се оправите с чужденците. Е, сигурни сме обаче, че едва ли ще се задоволите само с първо ниво на обучение по английски език Аз мога повече. Затова ще уточним, че за да комуникира пълноценно, човек се нуждае от поне 1500 – 2000 думи в речника си. Така че, не се отпускайте и продължавайте да учите по английски! Друга подробност за английският е, че той е най-богатият език на синоними. Да научиш всичките синоними е голямо предизвикателство за изучаващите го. Колко голям ще бъде речниковият запас на човек, говорещ английски език, зависи от нивото на образованието му, от произхода му, от местоположението му и т.н. Изчислено е, че средно хората използват около 12 000 и 20 000 английски думи. А като любопитен факт, особено за почитателите на Шекспир е, че той е изпозлвал повече от 30 000 думи в своите творби.

Знаехте ли, че по-голямата част от световните научни и технически списания и вестници се пишат на английски език? Друга любопитност около английския е, че в щата Илинойс, където се намира небезизвестният град – Чикаго, е забранено да се говори на английски, може само на американски. Това е интересен момент, защото всички знаем, че английският език се дели на американски английски и британски английски. Съответно в САЩ се използва американски английски, но тук става интересен моментът, ако се замислите, че така изразена забраната, жителите на Илинойс нямат право да употребяват английски, което означава, че не трябва да говорят и на американски английски.

Като за десерт оставихме много нашумелия напоследък лаф, който силно се популяризира, особено сред тийнейджърите, от реклама за лятна разхладителна напитка, вероятно вече и сами се досетихте, че става въпрос за колоритния израз „a carling darling”. Тази известна фраза всъщност е част от проявата за хумор на англичаните. Употребява се в съвременната разговорна реч, по-точно в сленга на младежите и се използва, когато става въпрос за готина мадама, която започва да се харесва на представител от мъжкия пол, едва когато той е на няколко питиета. Сега вече, сме сигурни, че когато гледате рекламата ще се усмихвате, защото ще знаете скритият смисъл на израза. Интересен е английският хумр, важно е само, човек да го познава, за да го усеща, когато се проявява.

Вече след като знаете нови и интересни факти за най-разпространения по света език, сме убедени, че желанието ви да изучавате английски език се е увеличило много кратно. Затова не се чудете, а станете част от схемата „Аз мога повече”, изберете своя доставчик на обучение и се впуснете в света на английския. Само сега, вие имате страхотния шанс да учите езика и то безплатно, като към курса се включват три нива на обучение. Всеки център за професионално обучение, осигурява преподаватели по английски език, които владеят езика на ниво роден или както се казва на самия език „native speaker”.

Когато избирате своя доставчик на обучение, имайте предвид, че някои ЦПО – та предоставят и услугата дистанционно обучение, където ще можете да се обучавате онлайн, без да се налага да губите време като посещавате на място курсовете по английски. Електронното обучение по английски език се приема с много положително отношение, защото дава шанс на силно заетите хора да успяват да съвместяват работните ангажименти с ученето. Ако и вие се определяте като затрупан с ангажименти човек, то дистанционното обучение е създадено за вас. Остава само да се възползвате от безплатния шанс за изучаване на английски език, по най-удобния и практичен за вас начин.

Use Facebook to Comment on this Post

0
0
  
Можете да пропуснете края и да оставите коментар.

Коментирай

StudentBlog theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Plenty on twenty, Fruits and sevens and Columbus deluxe.