Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Какво обичат да похапват англичаните?

С какво се хранят хората в Англия

Какво ядат хората във Великобритания?

Агенцията по заетостта, с подкрепата на Европейския социален фонд, създава програмата Аз мога повече, която позволява на всички работещи да започнат безплатен дистанционен курс по английски език към някой от доставчиците на обучение, включени в програмата.

Ако сте започнали да учите английски език по необходимост, или просто от любопитство, със сигурност след първите уроци от онлайн обучението по английски език сте започнали да си задавате въпроси, свързани с различните навици на хората, които го говорят. Защото езикът отразява характера на своя народ. А като сте започнали с английския език, защо не продължите с кулинарните вкусове на англичаните.

Проучване относно хранителните вкусове на англичаните показва, че те харесват известните световни ястия, а китайската кухня е националният фаворит, следвана от индийските, италианските, тайландските и гръцките ястия.

Кърито става една от любимата подправка на британците, след като първия индийски ресторант отваря врати в Лондон през 1809 г. Днес апетитът на англичаните за индийски ястия е по-силен от всякога и повече от половин милион души консумират къри всеки ден в около 9500 азиатски ресторанта в страната. Къри е кулинарен термин с общо значение и означава „сос”. Всички кърита са до известна степен пикантни, но се различават по билките и подправките, които съдържат в зависимост от традициите на азиатския регион, в който са приготвени. Англичаните са създали свой любим сос, който на английски език се нарича „chicken tikka massala” и е познат в цял свят.

Навярно от лекциите представени от курса по дистанционния курс по немски език (или английски език) ще научите, че наденичките с картофено пюре, колбасите в тесто и печеното месо на скара представят цялото многообразие от традиционните английски ястия. Подобни на тези ястия могат да се открият в менюто на по-добрите ресторанти. Англичаните консумират много месо и много от традиционните им ястия се преоткриват от съвременната британска кухня.

Макар че по-малко от един процент от англичаните закусват обилно всеки ден, традиционната английска закуска е кулинарно наслаждение през уикенда в кухните и кафенетата. Пълната закуска включва колбаси, бекон, яйца, гъби, домати, печен боб и препечена или пържена филийка хляб.

Много от англичаните са склонни да консумират тази емблематична храна, когато имат специален повод, докато са на екскурзия или в почивните дни. По този начин те не просто задоволяват глада си, а изразяват емоционалната си привързаност към националното ястие.

Оригиналната храна за вкъщи и многогодишен фаворит е рибата с пържени картофи, които често се сервират с грахова каша.

Бихте могли да потърсите някоя традиционна рецепта, по която да приготвите нещо интересно, което да изненада вашите приятели от групата в курса по английски език.

За да има с кого да споделяте кулинарни рецепти на английски език, започнете своето дистанционно обучение по английски език безплатно с помощта на схемата „Аз мога повече” и включените към нея доставчици на обучение.

Use Facebook to Comment on this Post

0
-1
  
Можете да пропуснете края и да оставите коментар.

Коментирай

StudentBlog theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Plenty on twenty, Fruits and sevens and Columbus deluxe.