Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Учете английски език докато пеете

Курсове по английски език с програма Аз мога повече

Как да научим английски език с песни?

Може би току що сте научили за схемата Аз мога повече и безплатните дистанционни обучения по английски език, които предлага. Или преди няколко дни сте получили одобрение и вече сте избрали своята езикова школа.

Малко вероятно е вече да сте получили своя сертификат, доказващ успешното преминаване на онлайн курса по английски език, щом четете това и затова ще ви кажа как да използвате музиката, за да подобрите езиковите си умения.

Песните са полезен източник при изучаването на чужди езици и могат да се използват еднакво добре както от учителите в класните стаи, така и от курсистите, които се интересуват от възможностите за допълнително практикуване и обучение по английски език.

Конкретните песни и методи на обучение с помощта на музика зависят от възрастта и интересите на тези, които се обучават, както и от нивото им на владеене на английски език. Използването на песните в процеса на учене подобрява паметта и произношението и прави обучението по-забавно.

Изберете песните като се съобразите със своето ниво на владеене на английски език. Новопостъпилите курсисти, за които английският език е нещо ново и непознато е добре да започнат с простите детски песнички като „Блещукай, блещукай, мъничка звездице” (Twinkle, Twinkle Little Star) и „Мери има малко агънце” (Mary Had a Little Lamb). За по-напредналите курсисти е добре да изберат музика, към която вече са развили някакъв интерес, без значение дали е рок, рап, хип-хоп, кънтри, джаз или класическа музика.

Винаги определяйте своята цел на урока за деня. Независимо дали учите с помощта на лекциите от онлайн обучението по английски език, или самостоятелно, винаги поставяйте акцент върху това, което упражнявате, като уменията за слушане, произношението, употребата на предлозите или идиомите.

Преди да започнете решете как ще използвате песните, които сте избрали. За децата е по-удобно да запомнят новите неща, когато упражняват една и съща песен.

За тийнейджърите и възрастните, музиката е чудесен начин за увеличаване на възможностите за запомняне и изучаването на текстове на песни е забавен начин да научите английски език.

Опитайте докато слушате песните да записвате това, което смятате, че казват певците и след това сравнявайте отпечатаните варианти на действителните текстовете. Ако сте напреднали с изучаването на английския език, бихте могли да разгледате употребата на идиомите и жаргона докато четете и слушате текстовете, като първо се опитате да определите значението им от контекста, преди да разгърнете речника.

Не се притеснявайте да повтаряте процеса. Пейте или прослушвайте песента най-малко два пъти, като за предпочитане е повторенията да са повече от две. Ако просто веднъж прослушате някоя песен на английски език, това никак няма да ви помогне да запомните наученото.

Потърсете информация за начина, по който бихте могли да станете част от схемата „Аз мога повече”, която да ви осигури достъп до безплатен онлайн курс по английски език към някой от лицензираните доставчици на обучение.

Use Facebook to Comment on this Post

0
0
  
Можете да пропуснете края и да оставите коментар.

Коментирай

StudentBlog theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Plenty on twenty, Fruits and sevens and Columbus deluxe.