Реклама

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

За опростения английски език

Курсове по английски език по програма Аз мога повече

Лесно изучаване на английски език с програма Аз мога повече

Всеки изучавал езика на Шекспир – английски, знае, че този език не е сред най-сложните. В него, разбира се, се срещат специфични особености, които го открояват като специфика, но със сигурност не са толкова сложни, че да се изискват неимоверно големи усилия, за да се усвоят езиковите тънкости. Като цяло може да се наорави една кратка характеристика за английския език и да се отбележи, че той е лишен от падежи, от окончания, от родове и други разни граматични правила, които могат да затруднят значително тези, които учат чужд език. И въпреки, че английският не е сред езиците с висока лингвистична сложност, вече е създаден опростен модел, който набира все по-голяма популярност сред чужденците, желаещи по-бързо да проговорят езика, както и сред тези, на които този език е майчин. Този опреостен вид английски, е познат под наименованието „основен” английски.

Заслугата за създаването на „основния” английски е изцяло на Чарли Огден, който първоначално тръгнал с идеята, че английският трябва да стане по-лесен за четене. Вярно е, че езикът не е от тези езици, чиите думи се четат така, както се изписват. Когато създава опростена версия за четене на английските думу, Огден, създава и цяла книга, която посвещава на съкратените техники за възможно най-голямо опростяване при изпозлване на езика. В последствие от опростено четене, лингвоизобретателят, решава, че английският трябва да стане по-простичък и при разговор, и поради тази причина, той  въвежда някои правила, които сравнително съкратяват и улесняват инглоговорящите. Така например изобретателят на простичък английски, приема дадена дума за основна и изключва всички други нейни синоними. Най-често даваният пример за „основен” английски, който можете да срещнете е с английската дума „a little”, която означава малък. В английския има една такава малка подробност, че някои синоними, за конкретна дума, се изпозлват за определени случаи и не може да я смениш с нейния синоним. В опростения вариант на езика, обаче, Огден пропуска тези изисквания и официално въвежда думата „a little”, която опсива всичко, което носи смисъла на „малко”. Изобретателят на нов вид по-лесен английски език, все пак се съобразява с по-напредналите в езика и затова не променя коренно граматичните правила на езика, а се стреми да запази основните моменти в нея, за да не обърка тези, които са научили „по-сложната” версия на английския.

Вероятно се питате къде се изпозлва този опростен вариант? Той се говори най-вече сред подрастващото поколение и в разговорната и ежедневна реч, в непренудена среда. Недопостимо е в професионалната среда да се използва „основен” английски, това би се считало за непрофесионално и неуважително отношение към всеки един събеседник, колега или клиет свързан с работата.

За тези, на които им предстои изучаване на английски език, е добре да знаят, че този „основен” английски е изкуствено измислен и не би ви бил в никакъв момент полезен. Затова не пестете услия, а изучавайте истинския английски. Само сега можете да се възползвате от уникалната възможност да се запишете на курс по английски език, който е напълно безплатен и е  само чрез ваучери. Вероятно ви се струва нереално, че някъде е възможно да се предлага безплатен езиков курс, но това е абсолютна истина. Благодарение на агенцията по заетостта и схемата Аз мога повече, със съвместното участие на центровете за професионално обучение, това е факт. Всеки, който желае да учи чужд език, в частност английски и е работещо лице, на трудов договор, би могъл да се възпозлва от безплатното предложение за чуждоезиково обучение.

Като бонус към това, някои  добри доставчици на обучение, предлагат на своите курсисти, иновативен метод, по който да учат английски. Става въпрос за дистанционно обучение, което освен, че е нов подход, е и изключително практичен и подходящ за хора, които работят на гъвкави смени и нямат възможност да спазват стриктно определените дни и часове за посещение на курс по английски език, защото той мести време.

Единственото, с което се различава като начин на обучение, електронния метод е по това, че се извършва онлайн и за целта ви трябват интернет и компютър. Дистанционното обучение по английски по никакъв начин не ви лишава от преподавател и личния контакт с него. Всеки урок, който е видео версия, е представен от учител, който ви поднася уроците и ви обяснява материала така, че и за миг не бихте се усетили, че не сте на живо. Веднъж в седмицата всеки курсист ще има възможността да осъществи виртуална и съвсем реална среща с преподавателя си и ако има някакви неясноти, относно разглеждания езиков материал, учителят ще  му ги обяснени и изяснени.

Бъдете уверени в това, че доставчиците на обучение са се постарали да изберат възможно най-добрите професионални екипи от преподаватели, които владеят английски език на матерно ниво, така че да ви предадат езиковите си знания по перфектния начин и вие да напредвате със светкавична скорост с английския.

Use Facebook to Comment on this Post

0
0
  
Можете да пропуснете края и да оставите коментар.

Коментирай

StudentBlog theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Plenty on twenty, Fruits and sevens and Columbus deluxe.